MindSummerRide

12 provincies / 400 km / binnen het bestek van het daglicht (16 uur)
van totaal € 5.000 (101%)

Op woensdag 21 juni, de langste dag van het jaar, gaan wij - Sjors Brand (27) & Tom de Vos (27) - de zwaarste beproeving van ons leven aan. Wij gaan namelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang door alle 12 provincies van Nederland fietsen. Een tocht van 400 kilometer! We doen dit om donaties op te halen voor stichting MIND. Fiets je mee? Of support je ons? Je kan onze tocht HIER LIVE VOLGEN .
Zo weet je precies waar je kan opstappen om ons uit de wind te houden!

21 juni staat bekend als de zomerzonnewende, ook wel midzomer genoemd en is de langste dag op het noordelijke halfrond. Dit betekent dat we 16 uur en 44 minuten zonlicht genieten om onze missie te laten slagen. (Een hele serieuze uitdaging...) Deze bizarre uitdaging zal niet alleen het maximale van ons fysiek vragen, maar ook van onze mentale kracht. We starten om 05.18 uur in Zeeland en zullen eindigen in Groningen.

WAAROM DOEN WE DIT?

Bijna de helft (48%) van de volwassenen in Nederland (18-75 jaar) heeft ooit in het leven te maken met één of meerdere psychische aandoeningen gehad. Stemmingsstoornissen en angststoornissen komen allebei bij ruim een kwart van de volwassenen voor. Middelenstoornissen komen minder vaak voor, 17% van de volwassenen krijgt hier ooit in z’n leven mee te maken.

Tom:

"Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om te kampen met depressieve gevoelens. Enkele jaren geleden - tijdens mijn studietijd - ging het voor een langere periode op psychisch vlak niet goed met me. Ik sloot mij daardoor af van mijn familie en vrienden, kwam met heel veel moeite mijn bed uit en begon dagelijks te drinken. Mijn mentale afbrokkeling zorgde er ook voor dat ik op fysiek vlak steeds ongezonder werd en op mijn toppunt woog ik rond de 96 kilogram. Toendertijd wist ik simpelweg gewoon niet hoe ik om hulp moest vragen, terwijl ik dat (achteraf gezien) wel echt had moeten doen. Mijn liefde voor het fietsen heeft mij er op sommige momenten echt wel doorheen getrokken en ik heb mijn weg hier intussen in weten te vinden en kan echt stellen dat ik weer gelukkig ben, maar zie nog altijd veel mensen in mijn omgeving die kampen met psychische problemen."

Sjors:

"Omdat Tom en ik fervent wielerliefhebbers zijn met veel fietsavonturen in de benen weten we dat een rit op de fiets een positieve en relativerende impact heeft op ons mentaal welzijn. Dit zelfde geldt voor het voeren van een gesprek over mentale gesteldheid. Ik heb bijvoorbeeld vaak de neiging om problemen alleen op te lossen, terwijl ik weet dat het juist goed is om eerder aan de bel te trekken en steun kan zoeken door het gesprek aan te gaan. Toch blijkt dit soms in praktijk lastig, want in sociale kringen willen we het leuk en gezellig met elkaar te hebben waardoor het bespreken van negatieve gevoelens en problemen vaak onbesproken blijft. De cijfers die het CBS publiceerde over de toenemende trend van zelfdoding onder jongvolwassenen grepen mij enorm aan. Meerdere vrienden en kennissen hebben het afgelopen jaar op deze manier een dierbare verloren. Dit motiveert mij om deze actie te doen voor stichting MIND. Hun missie sluit wat mij betreft subliem aan bij dit evenement en willen wij tijdens de MindSummerRide zo veel mogelijk donaties ontvangen om de mentale gezondheid in Nederland een boost te geven."

OVER STICHTING MIND
Stichting MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Bij MIND vind je informatie, inspiratie en steun. MIND zorgt ervoor dat mentaal welzijn op de politieke agenda staat. Als je zelf steun nodig hebt of wilt praten, kun je anoniem bellen met MIND Korrelatie: 0900-1450. En via MIND kun je in contact komen met mensen met dezelfde ervaringen als jij.

Wij vinden deze zaken enorm belangrijk en wij hopen jij ook. Ons doel is daarom om zoveel mogelijk geld op te halen en aandacht te genereren om zo psychische problemen helpen te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.

Steun jij ons in aanloop of tijdens de MindSummerRide voor Stichting MIND? Deel onze actie dan met iedereen die je kent. En: Doneer! Alvast veel dank voor jouw betrokkenheid.

VOORLOPIG TIJDSSCHEMA:

VOLG ONS HIER:

INSTAGRAM:    https://www.instagram.com/mindsummerride/
FACEBOOK:     https://www.facebook.com/profile.php?id=100093106132290
TIKTOK:            https://www.tiktok.com/@mindsummerride?_t=8cv7k27Xpk2&_r=1
STRAVA:           https://www.strava.com/athletes/sjors_brand  /  https://www.strava.com/athletes/devos_tom 

WIL JIJ MET JE BEDRIJF OPVALLEN D.M.V. SPONSORING?
Vind je dit nou een toffe actie en wil je ons met je bedrijf helpen/bijstaan? Je kan met een bedrag vanaf 500 euro met je bedrijfsfoto op ons speciale wielrenshirt komen!

Wat krijg je daarvoor terug?
- Heel Nederland ziet jouw bedrijfslogo op 21 juni
- Sponsorship duidelijk zichtbaar op de website (Huidige sponsoren zijn: Specialized, VKG, XXL Nutrition, Spruit Aandrijftechniek, Helderheid Over Water & DirkBrand Fotografie)
- samenwerking op onze sociale media (tiktok, insta fb) 
- Persaandacht (hebben al persmomenten gehad met regionale media door heel NL (voordeel van onze landelijke actie). Omroep Zeeland, RTV Drenthe al gehad. Donderdag worden we geïnterviewd door het NHD (groot stuk waarschijnlijk). Zijn nog andere mediapartijen die interesse hebben!
- een samenwerking met twee enthousiaste gasten die het belangrijk vinden dat de mentale gezondheid op de kaart wordt gezet. (Gaat veel niet goed en willen het bespreekbaar maken, zowel voor jong als oud)

Mail je aanvraag naar: mindsummerride@gmail.com

GEEN FINANCIËLE RUIMTE OM TE DONEREN? DAN KAN JE ALNOG HELPEN!
Mocht je op financieel gebied niks kunnen missen, maar vind je ons inititatief wel geweldig? Dan kan je alsnog helpen door je zelf op te geven als fietsknecht. Dan fiets je een gedeelte van de route met ons mee en zorg je dat ons moraal hoog blijft, zodat wij minder krachten verspillen en wij dan sowieso die 400 kilometer weten af te leggen tussen zonsopkomst en zonsondergang!

Bekijk alle
€ 20 24-06-2023 | 13:14
€ 5 23-06-2023 | 20:33
€ 50 22-06-2023 | 22:32 Tom en Sjors een geweldige prestatie en mooi initiatief . Succes verder , Jos Noordeloos
€ 40 22-06-2023 | 22:04
€ 20 22-06-2023 | 18:57